PRAKTIJK MOTOR

 

MOTORLESSEN

Vanaf de eerste les zullen wij u leren motorrijden op een prettige en verantwoorde manier.
De eerste les begint met een intakeles. Hierin maak je kennis met de motor en aan de hand van die les kijken we welk pakket bij je past.
De motorlessen beginnen met de instructeur achterop, totdat u veilig alleen het verkeer in kunt. In de lessen daarna zal de instructeur u volgen op de motor. Dit zal bijdragen tot effectiever lessen. Eerder inspelen op verkeerssituaties of mogelijke fouten is dan mogelijk, maar ook kunnen bepaalde technieken vóór gedaan worden.
Motorrijden is een mooie manier van vervoer welke vrijheid, ontspanning en sensatie oproept. Uiteraard ook prima als alternatief voor de auto.
Om dit goed te leren wil je een gedegen opleiding, die ervoor zorgt dat je na het behalen van je rijbewijs ook echt kunt genieten van het motorrijden.
 
Ik ben zelf motorrijder in hart en nieren, en heb het voorrecht om van mijn hobby mijn beroep te maken. Tijdens het geven van motorlessen volg ik dan ook meestal  met een motor.
 
Om motorrijles te mogen volgen dien je in het bezit te zijn van een autorijbewijs of een geldig theoriecertificaat motor.
 
Omdat we de beschikking hebben over 2 motoren is er ook de mogelijkheid om samen
met een vriend of vriendin te lessen. Vraag hiervoor bij ons naar de mogelijkheden.
 

KLEDING

Voor de veiligheid is goed passende kleding van belang. Ook een opvallende kleur en extra bescherming op de kwetsbare plekken dragen hieraan bij.
 
Dit soort motor kleding, zoals helmen, jassen en handschoenen hebben wij in diverse maten overzichtelijk opgeborgen. Hiervan kunt u tijdens de lessen gratis gebruik maken. U dient zelf te zorgen voor een paar stevige schoenen welke de enkels bedekken.
 

VOERTUIGBEHEERSING (AVB)

De basis van het motor rijden is een prima voertuigbeheersing. Daarom beginnen we na de eerste les dan ook altijd met het aanleren van de bijzondere verrichtingen.

Er zijn 12 verschillende bijzondere verrichtingen, waarvan er tijdens het examen 7 uitgevoerd dienen te worden.Om te slagen dient men tenminste 5 bijzondere verrichtingen voldoende uit te voeren. Geslaagd: dan blijft deze uitslag 1 jaar geldig.

 

VERKEERSDEELNEMING (AVD)

Na het behalen van het examen voertuig beheersing mag men het examen verkeersdeelneming doen. Tijdens dit examen word het motorrijden in het algemeen beoordeeld. Niet alleen word gekeken of je de verkeersregels juist toepast, ook kijkt men naar het motorrijden op zich en of dit op een veilige manier geschiedt.
Uiteraard zullen wij u tijdens de praktijklessen leren om te gaan met de voor- en nadelen van het motorrijden.
Tijdens het examen verkeersdeelneming moet u weten wat u moet controleren aan de motor.